Bouwrijp maken van de Willemslaan te Culemborg

In opdracht van de Gemeente Culemborg zijn de bouwwerkzaamheden voor het bouwrijp maken van de Willemslaan in Culemborg reeds van start gegaan. Op het braakliggende terrein stond de voormalige VMBO-locatie van ORS Lek en Linge.

Dit najaar dient het werk volledig bouwrijp te zijn. Het grondwerk, de aanleg van de riolering en het straatwerk is in handen van Harteman Weg- en Waterbouw, specialist in de uitvoering van civieltechnische projecten. Na afronding hiervan zal de firma Harteman de wijk en de omliggende straten (Vliegerweg en Willemslaan) herinrichten. De omliggende straten worden tevens voorzien van een nieuwe riolering.

Volgend jaar zal het terrein woonrijp worden gemaakt en zullen de overige bouwwerkzaamheden van start gaan.

In het plan aan de Willemslaan wordt uitgegaan van een "Woon Welzijn en Zorgzone" in combinatie met huurwoningen. Dit houdt in dat er naast de woningen op beperkte schaal ruimte is voor medische en paramedische dienstverlening. In totaal zal er circa 1.500 m2 aan praktijk- en kantoorruimtes worden gerealiseerd. Het gehele project biedt ruimte voor de nieuwbouw van 45 woningen en 30 appartementen.


Deel dit artikel

Nieuwsarchief