Tankstation met vloeibaar aardgas in Veghel

In opdracht van Hamer Installatietechniek heeft Harteman een bijdrage geleverd aan de  nieuwbouw van Truckstop Veghel op bedrijventerrein Doornhoek. Initiatiefnemers van deze Truckstop zijn Van den Broek Olie en Rolande LNG. Het betreft een tankstation waarbij naast Diesel ook vloeibaar aardgas (LNG) kan worden getankt. Harteman heeft deze vloeistofdichte voorziening conform BRL 7700 aangelegd. Vloeibaar aardgas is  het enige duurzame en economische alternatief voor Diesel in de Europese transportsector en biedt diverse voordelen welke door de firma Harteman uit Tiel worden ondersteund.
 

  • Vloeibaar aardgas zorgt voor een lagere uitstoot van CO2, fijnstof en NOx
  • Een vrachtwagen met gasmotor is 75% stiller en zorgt voor minder geluidsoverlast
  • Het gebruik van LNG ten opzichte van Diesel levert een besparing op in de brandstofkosten


Het tankstation bevat diverse duurzame installaties, zoals zonnepanelen, Wayne brandstofpompen en Pos-systemen. Deze zijn door Hamer Installatietechniek aangebracht.

Door de realisatie van deze Truckstop in Veghel wordt de mogelijkheid geboden om het transport in de regio Oost-Brabant duurzamer te maken en daardoor een bijdrage te leveren aan een verbetering van de leefomgeving.

Momenteel rijden er ruim 250 vrachtwagens in Nederland op vloeibaar aardas. Dit aantal is groeiende. Wilt u meer informatie over het realiseren van een tankstation met LNG? Neemt u gerust vrijblijvend contact op met Harteman.


Deel dit artikel

Nieuwsarchief